Nokia Ovi Mapy přicházejí s fotorealistickými 3D modely světových metropolí

22. 4. 2011

Společnost Nokia dnes oznámila rozšíření webové verze Ovi Map o fotorealistické 3D modely metropolitních oblastí. Tato bezplatně dostupná funkce dodává Ovi Mapám nový rozměr a umožňuje lidem prozkoumávat různá místa zcela novým způsobem.

Funkce, představená na konferenci Where 2.0 v kalifornském městě Santa Clara, nabízí dosud nejrealističtější 3D zobrazení, které jde daleko za hranice zobrazování pouhých budov a umožňuje prozkoumat celá města, včetně předměstí.

Ovi.jpg

Nové 3D zobrazení začíná pohledem z ptačí perspektivy. Uživatelé se pak mohou libovolně přibližovat či vzdalovat nebo se pohybovat okolo jednotlivých objektů jako jsou budovy a stromy přímo ze svého počítače, a objevovat tak sice virtuální, ale přesto velice realistickou podobu nových míst. 360 ̊panoramatické fotografie pořízené přímo z jednotlivých ulic pak doplňují celkovou představu o vzhledu daného místa.

Ve zkušební verzi je dostupných celkem 20 metropolitních oblastí, přičemž počet dostupných fotorealistických 3D modelů se bude postupně zvyšovat. Zobrazení s využitím panoramatických fotografií je nyní k dispozicipro pět měst: Kodaň, Helsinky, Londýn, Oslo a San Francisco.

„Fotorealistické 3D modely metropolitních oblastí jsou významným krokem na cestě k uskutečnění naší vize propojeníreálného a virtuálního světa s lokalizačními službami coby jejich spojujícím prvkem,“ uvedl Michael Halbherr, senior viceprezident společnosti Nokia.

„Ovi Mapy v mobilních telefonech jasně ukazují, že Nokia umí transformovat užitečnou funkci v široce využívanou službu, která kromě tradičních navigačních funkcí vytváří také prostor pro další inovace v oblasti lokalizačních služeb. Rozšiřování funkce na web je důkazem toho, že poskytuje skutečně komplexní služby,“ řekl Daryl Chiam, hlavní analytik společnosti Canalys.

www.maps.ovi.com/3D

Zpět na novinky