Nová verze informačního systému usnesení.cz (autumn 2024)

3. 10. 2020

Nová verze systému Usnesení přínáší mnoho vylepšení a rozšíření. Uvodní prezenci účastníků jednání nově najdete možnost zvolit, zda se jedná o jednání, kterého se budou účastnit zastupitelé distančně. Pokud zvolíte ano, přidáte videokonferenci a prezenční tabulka bude rozšířena o relevantní sloupec "Přítomen distančně". Generovaný zápis bude doplněn o informaci, který ze zastupitelů se účastnil jednání distančně.

Nový layout hlasovacího terminálu s podporou videokonference

Nově mohou účastníci jednání otevřít hlasovací terminál v uspořádání s oknem videokonference vlevo, nebo v samostatném okně. V nastavení můžete omezit přístup k videokonferenci jen pro přítomné distančně.

Možnost “seamoprezence“

V případě distanční účasti na jednání rady, či zastupitelstva je potřeba, aby měli účastníci možnost “samoprezence“ prostřednictvím hlasovacího terminálu. Nově proto můžete v nastavení/jednání povolit funkci "Umožnit zastupitelům administrovat odchody a příchody". Povolení této funkce je vhodné rovněž pro města s větším počtem zastupitelů, kdy je administrativně náročné sledovat příchozí a odchozí ze sálu. Jakákoli změna prezence v průběhu jednání je zaznamenána ve vygenerovaném zápisu.


Živé videopřenosy na YouTube, Facebook apod.

Také bychom vám rádi připomněli, že aplikace podporuje videopřenosy obsahu projektoru prostřednictvím OBS. URL pro nadefinování scény naleznete v nastavení/Zvukové a videozáznamy.

Zveřejňování podkladů pro jednání

Nově je možné v systému generovat i anonymizované podklady pro jednání. V této souvislosti byly přílohy bodu rozšířeny o rozlišení veřejná/neveřejná, kdy přílohy označené jako veřejné jsou zahrnuty do anonymizovaných podkladů. Podrobněji můžete tuto funkci nastavit v menu Nastavení/Podklady jednání.

Upozornění na potřebu anonymizace

Referent či zastupitel tvořící bod jednání je nově upozorněn na skutečnost, že textový obsah konkrétního pole bude použit k sestavení zápisu. S tímto vědomím tedy obsah pole tvoří a anonymizuje. Zda se upozornění objeví záleží na vašem nastavení, konkrétně na tom, zda pole do veřejných výstupů přenášíte.

Zpět na novinky